6. 훈연재 : 훈연을 시키기 위하여 사용하는 것으로 크기에 따라 청크>칩>톱밥 등이 있습니다. 아래 표에는 훈연재 종류에 따른 특성입니다. 주변에서 구입할 수있는 나무를 사용하셔도 됩니다만 가능한 농약 처리가 안된 나무를 선택해서 잘 건조해서 사용하시기 바랍니다.
Wood Type |
Characteristics |
Good Food Matches |
Hickory |
Pungent, smoky, bacon-like flavor. |
Pork, chicken, beef, wild game, cheeses. |
Pecan |
Rich and more subtle than hickory, but similar in taste. Burns cool, so ideal for very low heat smoking. |
Pork, chicken, lamb, fish, cheeses. |
Mesquite |
Sweeter, more delicate flavor than hickory. Tends to burn hot, so use carefully. |
Most meats, especially beef. Most vegetables. |
Alder |
Delicate flavor that enhances lighter meats. |
Salmon, swordfish, sturgeon, other fish. Also good with chicken and pork. |
Oak |
Forthright but pleasant flavor. Blends well with a variety of textures and flavors. |
Beef (particularly brisket), poultry, pork. |
Maple |
Mildly smoky, somewhat sweet flavor. Try mixing maple with corncobs for ham or bacon. |
Poultry, vegetables, ham. |
Cherry |
Slightly sweet, fruity smoke flavor. |
Poultry, game birds, pork. |
Apple |
Slightly sweet but denser, fruity smoke flavor. |
Beef, poultry, game birds, pork (particularly ham). |
Peach or Pear |
Slightly sweet, woodsy flavor. |
Poultry, game birds, pork. |
Grape vines |
Aromatic, similar to fruit woods. |
Turkey, chicken, beef. |
Wine barrel chips |
Wine and oak flavors. A flavorful novelty that smells wonderful, too. |
Beef, turkey, chicken, cheeses. |
Seaweed |
Tangy and smoky flavors. (Wash and dry in sun before use.) |
Lobster, crab, shrimp, mussels, clams. |
Herbs &spices (bay leaves, rosemary, garlic, mint, orange or lemon peels, whole nutmeg, cinnamon sticks, and others) |
Vary from spicy (bay leaves or garlic) to sweet (other seasonings), delicate to mild. Generally, herbs and spices with higher oil content will provide stronger flavoring. Soak branches and stems in water before adding to fire. They burn quickly, so you may need to replenish often. |
Vegetables, cheeses, and a variety of small pieces of meat (lighter and thin-cut meats, fish steaks and fillets, and kabobs). |
7. 온도계 : 회원 여러분의 취향에 맞게 구입해서 사용하시면 됩니다.
① 그릴 내부의 온도를 측정하기 위한 온도계(250℃이상)가 필요합니다.
② 바비큐 내부 온도를 측정하기 위한 탐침 온도계(100℃ 이상)가 필요합니다만, 탐침 온도계도 250℃이상을 잴 수 있는 것을 구입하시면 튀김 온도등도 잴 수 있고 다양하게 사용 가능합니다. 사용 가능한 온도계를 전부 올려보겠습니다.
8. Tool Set : 바비큐 내용물을 핸들링하기위한 도구입니다. 집게 하나만 마트에서 구입하셔서 사용하셔도 됩니다.
9. 그릴 청소용 브러시 : 바비큐를 끝내고 그릴을 청소하기 위한 브러시입니다. 호일을 구겨서 사용하셔도 되고, 전동 브러시를 사용하셔도 됩니다.
10. 앞치마 와 장갑 : 조리를 하는 사람을 보호하기 위하여 필요합니다.
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